Stacaravan kopen, waar op letten?


Als u de keuze heeft gemaakt om een stacaravan/chalet te kopen, dan wil je goed geïnformeerd worden wat erbij komt kijken en waar je op moet letten.

  1. De plaats waar uw stacarvan/chalet komt is het allerbelangrijkst

Is het een plek voor zomerseizoen? Of het hele jaar toegankelijk? Dit is erg belangrijk voor de keuze van uw isolatiepakket en voorzieningen.

Heeft u het plan opgevat om het hele jaar door in het chalet te zijn dan neemt u een extra isolatie pakket en eventueel een cv installatie. Deze levert Zaro tegen concurrerende prijzen. Of u kiest voor een behagelijke gashaard. Een cv installatie heeft meer zorg nodig en bewaking: ook als u bijvoorbeeld maanden weg bent moet de cv blijven draaien. U bent dan afhankelijk van de stroom en gasvoorziening op het park. Als u toch onregelmatig winter bezoek doet is het verstandig een simpele gashaard te nemen. Met een AAN UIT knop.

Echter ben u niet in uw chalet in de wintertijd dan is extra isoleren zinloos. U bent er toch niet in de winter. In de zomer perioden zijn de temperatuur verschillen zo klein dat extra isoleren geen voordeel geeft.

  1. Hoe groot is de plek?

De grootte en bereikbaarheid van uw plek zijn bepalend voor welke afmeting uw chalet kan/mag hebben. Bij Zaro zijn de prijzen inclusief transport plaatsen en stellen, exclusief kosten hijskraan boot bijzonder transport en parkcommissie. De grootte van uw plek en de bereikbaarheid bepalen de afmeting van uw chalet, en natuurlijk wat uw wensen en behoeften zijn. Vraag uw park naar de maximale maten van uw nieuwe chalet. De weg van de parkeerplaats van het park naar uw plek zit vaak vol met obstakels denk aan paaltjes heggen schuttingen van buren en zo voorts. De weg ernaar toe kan vaak haakse bochten hebben in een nauw pad. Of uw plek is smal en u wil dwars geplaatst hebben. Soms loopt de plek steil op of is de plek scheef. In dat geval geeft een hijskraan uitkomst, die tilt uw chalet over het obstakel of plaatst het chalet zo op de moeilijke plek. De hijskraan kosten zitten niet in de prijs van het chalet, evenmin als de parkcommissie.

  1. Kwaliteit van de stacaravan/chalet

Een goede chassis is de basis van uw chalet / stacaravan en zeer belangrijk. Onze chassis zijn van gemaakt van zwaar stalen IPE balken met tandem as (2-assen) met 4 wielen. Bij Zaro maken we gebruik van een echte chassis bouwer. Een vakman die weet waar hij het over heeft en die vakwerk levert. Het chassis is degelijk in elkaar gezet en heeft 2 assen en 4 wielen. De trekhaak kan aan beide kanten. Het chassis is middels chassis lak tegen roest beschermd. Kijk voor u koopt eens onder het chalet, even een lastig klusje maar je komt dan veel te weten: de (Engelse) stacaravan heeft een chassis van gevouwen blik met een ligt asje met twee autoped bandjes. Bij Zaro is alles dubbel en zwaar uitgevoerd. Op een Zaro chalet IPE chassis ligt een zware bintlaag. Bij een (Engelse) stacaravan voel je alles rammelen als je er doorheen loopt en als je de buitendeur dicht slaat dan schud de hele wand. Zaro heeft zware wanden met stevige kunststof kozijnen met een 70 mm profiel. Zaro heeft gebruikt glasdikte van maar liefst 28 mm isolatie glas. Echte stevige binnendeuren met een hardhouten binnendeur kozijn. Bij een (Engelse) stacaravan is dat vaak van dun gevouwen plastic.

  1. Het dak van uw chalet/stacaravan

Het dak van uw chalet / stacaravan moet van een goede stevige en duurzame kwaliteit zijn. Het moet bestand zijn tegen alle weersomstandigheden op een lang termijn, daarom bouwen wij met stalen dakpanplaten. De dakpanplaten lopen van de nok tot de goot en kunnen simpelweg daarom niet lekken. Bovendien liggen de dakpanplaten in overlap: lekkage uitgesloten. De dakpanplaten zijn nagenoeg bestand teken hagel. In tegenstelling tot de stacaravans die daken hebben die kapot gaan door hagel en lek gaan. Bij Zaro gebruiken we een echte bouw goot van ongeveer 15 x 15 cm uit één stuk getrokken. De goot kan alle stortbuien aan en beschermd uw chalet tegen inwateren. De (Engelse) stacaravans hebben een soort u gootje van 2 x 2 cm waar wat water door kan, een soort geultje. Bij echte hoosbui lopen deze gootjes over en dat geeft dat weer gevel problemen en lekkage boven ramen. Bij Zaro zorgt de goot voor extra overstek en dat overstek beschermt de zijkanten van uw chalet zodat er niets kan inwateren.

  1. De buitenwanden

Voor de buitenwanden gebruiken wij bij Zaro onderhoudsarme volschuim PVC gevelpanelen. Deze zijn gebruiksvriendelijk duurzaam en volledig recyclebaar. De delen zijn in kleuren te leveren en hebben en zijn stevig en taai. De volle houtnerf structuur zorgt voor de robuuste uitstraling en zorgt voor de afwerking die uw chalet verdiend. Voor de buiten wanden kan u kiezen in verschikkende isolatie niveaus. Extra geïsoleerd voor winter gebruik en normaal geïsoleerd voor de zomer. Dus heeft u geen wintergebruik dan spaart u uw portemonnee want in de winter bent u er toch niet dus waarom zou u dan zo extra isoleren?

  1. De dakgoten

De dakgoten zijn ook erg belangrijk. Bij Zaro zijn de dakgoten van aluminium (roest vast) en uit één stuk getrokken voorzien van kunststof hemelwaterafvoeren en hangende buiten het chalet. Dit zorgt voor een uitstekende waterafvoer en water huishouding: met een Zaro chalet zit u er droog bij!

  1. Kunststof kozijnen en dubbel HR+ glaswerk

Kunststof kozijnen en dubbel HR+ glaswerk is ook weer onderhoudsarm en duurzaam. Het dubbel glas is uiteraard een goed isolatie. Zaro hanteert de hoogste standaard in de chaletbouw. Als een van de weinige in chaletbouw land gebruiken wij Duitse kunststof profielen met dubbele afdichtingen, hierdoor kunnen we bij Zaro tocht dicht afbouwen. De ramen en deuren zijn voorzien van duurzaam hang en sluitwerk van hoge kwaliteit. Alle ramen en deuren zijn na te stellen als dat nodig is. Zaro versterkt op aanvraag de stel instructie ramen en deuren.

  1. Isolatie

Een goede isolatie is natuurlijk aangenaam zowel in de zomer als in de winter, het verminderd uw stookkosten, maar vooral essentieel voor het lange behoud van uw chalet /stacaravan. Isoleren en ventileren daar weten wij bij Zaro alles van, daarom zijn al onze chalets geïsoleerd (verschillende pakketten) en heeft bijna ieder raam de mogelijkheid tot openen en / of ventilatieroosters. Heeft u winter gebruik dan dient men op het volgende te letten. Bij de bestelling geeft u op: extra isolatie pakket, roosters in de ramen boven in het glas en een ventilator in de badkamer. Heeft u deze opties gekozen dan komt u probleemloos de winter door!

  1. Het interieur

Het interieur van uw chalet is minstens even belangrijk. Bij Zaro zijn wij gespecialiseerd in maatwerk chaletbouw, dit houdt in dat wij ook qua bouwen van de indeling van uw chalet aan uw wensen kunnen voldoen. Bij Zaro houdt het niet op met wat standaard indelingen. Bij Zaro voldoen wij aan de wensen van de klant en bouwen wij als de klant dat wil op maat. Een wat grotere slaapkamer of badkamer voor de ouderen, of compact een kinderkamer erbij met kruislings stapelbed, een toilet apart of een extra slaapkamer, of alles op maat naar uw tekening in overleg. Vaak kunnen de aanpassing geheel gratis! Bij de (Engelse) stacaravan is dit onmogelijk. De stacaravan is een massaproduct en kan niet aangepast worden aan de wensen van de klant. Lees hier alles over wonen in een chalet.